Ettkrysstvå

Ettkrysstvå eller 1×2 är en klassisk spelform inom betting. Det är det spelformat som de allra flesta är bekanta och bekväma med då det är så pass enkelt. Men hur fungerar egentligen 1×2 och i vilka sporter används det?

Vad är 1×2?

1×2 innebär att du satsar pengar på lag ett, kryss eller lag två. Krysset innebär att matchen kommer att sluta oavgjord, svårare än så är det inte. Det är detta som gör att det är en så pass enkel spelform då du helt enkelt väljer ett av tre olika alternativ. När du spelar 1×2 så måste du vanligtvis spela i ett par olika matcher samtidigt.Exakt hur många matcher som behövs varierar beroende på vilken sport du spelar på och vart du väljer att spela. Ofta handlar det om mellan 12 och 16 matcher. Det är vanligast att hitta denna spelform när man väljer att spela på ishockey och fotboll, men det används även i ett par andra sporter.

Varför det är så populärt?

1×2 är så pass populärt på grund av enkelheten med det hela. I andra spelformer så kan du behöva utse vinnaren bland tiotals deltagare eller gissa exakt hur många mål bägge lagen i matchen kommer att göra innan tiden är ute. När du spelar 1×2 så behöver du dock endast välja ett lag som vinnare eller om matchen kommer att sluta oavgjort.Svårigheten i denna spelform kommer i antalet matcher som du väljer att spela på. Ju fler matcher att bestämma vinnare desto svårare är det. Du har kanske hört talas om att få 13 rätt på Svenska Spel då detta kan ge en utbetalning bestående av en större summa medans 12 rätt kan vara en utbetalning på 50 kronor. Om du aldrig har provat på betting tidigare så kan 1×2 alltså vara ett perfekt spel att börja med eftersom det inte krävs allt för mycket kunskap för att kunna spela.